Terug
Gedaan met bakken op de OFYR, wat nu?

Gemakkelijk in onderhoud, maar hoe doe je dit best? 

Een van de grote voordelen van OFYR is het gemak van schoonmaken. Onze producten zijn ontworpen met eenvoud en functionaliteit in gedachten. Volg deze eenvoudige stappen om de kwaliteit van uw OFYR-producten te behouden.

HET VUUR VEILIG DOVEN
Het is het beste om het vuur natuurlijk te laten uitdoven. Voor extra veiligheid kunnen de vlammen worden afgedekt met de Snuffer 100. Houd er echter rekening mee dat het vuur niet volledig zal doven door de afdekking, aangezien er nog steeds zuurstof kan binnenkomen.

VERWIJDER ALTIJD AS UIT DE KEKEL
Laat geen natte as of bladeren achter in de kegel. Zorg ervoor dat de kegel schoon en vrij is van resten om optimale prestaties te garanderen.

DE KOOKPLAAT REINIGEN
Het is het beste om de kookplaat te reinigen terwijl deze nog warm is. Na het koken, schraap eventuele voedselresten weg met een spatel. Breng opnieuw een beetje olie aan op de plaat en wrijf het uit. Als er hardnekkige resten zijn, kunnen deze worden verwijderd met behulp van ijsklontjes of spuitwater. De resten zullen gemakkelijker loslaten. Breng een nieuwe laag olie aan om de plaat te beschermen tegen roest.

WERKBLADEN
Reinig het werkblad grondig met een mild reinigingsmiddel. Het keramische blok kan buiten blijven staan gedurende het hele jaar, terwijl het houten blok binnenshuis moet worden bewaard om het te beschermen tegen weersinvloeden. Met deze simpele stappen blijven uw OFYR-producten in topconditie voor vele culinaire avonturen.

Gedaan met bakken op de OFYR, wat nu?